Stijldansen:

Leer de beginselen van het stijldansen in een paar weken met onze Beginnerscursus Stijldansen. De dansen die aanbod komen zijn de Quickstep, Engelse Wals, Tango, Cha cha cha, Rumba en Jive.

De eerste dansles (proefles ) is te volgen zonder enige verplichting en is bedoeld om kennis te kunnen maken met het stijldansen.

De Foxtrot
De foxtrot is een stijldans die rond 1910 in de Verenigde Staten ontstond. De dans lijkt veel op de quickstep, die uit de foxtrot is ontstaan, maar is simpeler en langzamer.

Cha Cha Cha
De chachacha is een dans die is ontstaan in Cuba en in het begin van de jaren 50 opdook in de nachtclubs van de Verenigde Staten.

Tango
Deze dans komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika (Argentinië). De tango is ontstaan in de ordinairste wijk van Buenos Aires: ‘Barrio de las Ranas’.

Weense Wals:
Deze wals is omstreeks de 12e/13e eeuw ontstaan aan het hof. Hij werd door de rijken in de grote balzalen op de paleizen gedanst als er feest was.

Jive:
Jive is een verzamelnaam voor verschillende dansen waaronder de Lindy Hop, Shag, Shag Hop, Jitterbug, Rock ‘n Roll, Boogie Woogie, Style Swing.

Engelse Wals:
De Engelse wals is in 1921 ontstaan. De voorloper van de engelse wals is de Boston, die reeds in 1874 vanuit Amerika werd ingevoerd.