Stijldansen

Stijldansen:

Leer de beginselen van het stijldansen in een paar weken met onze Beginnerscursus Stijldansen. De dansen die aanbod komen zijn de Quickstep, Engelse Wals, Tango, Cha cha cha, Rumba en Jive.

De eerste dansles (proefles ) is te volgen zonder enige verplichting en is bedoeld om kennis te kunnen maken met het stijldansen.

De Foxtrot
De foxtrot is een stijldans die rond 1910 in de Verenigde Staten ontstond. De dans lijkt veel op de quickstep, die uit de foxtrot is ontstaan, maar is simpeler en langzamer.

Cha Cha Cha
De chachacha is een dans die is ontstaan in Cuba en in het begin van de jaren 50 opdook in de nachtclubs van de Verenigde Staten.

Tango
Deze dans komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika (Argentinië). De tango is ontstaan in de ordinairste wijk van Buenos Aires: ‘Barrio de las Ranas’.

Weense Wals:
Deze wals is omstreeks de 12e/13e eeuw ontstaan aan het hof. Hij werd door de rijken in de grote balzalen op de paleizen gedanst als er feest was.

Jive:
Jive is een verzamelnaam voor verschillende dansen waaronder de Lindy Hop, Shag, Shag Hop, Jitterbug, Rock ‘n Roll, Boogie Woogie, Style Swing.

Engelse Wals:
De Engelse wals is in 1921 ontstaan. De voorloper van de engelse wals is de Boston, die reeds in 1874 vanuit Amerika werd ingevoerd.

Prijzen

Cursusgelden: (dansseizoen januari – april 2019):

Stijldansen Alle niveaus 13 weken € 165,- euro per persoon.
– Inclusief afdanskosten

Stijldansen:
De kosten van de cursussen van Leids Danscentrum gelden voor het hele seizoen. Het seizoen bestaat uit lessen van één uur les en één kwartier met daarin een pauze van 15 minuten.

Informatie:
Naam: Danscentrum Lammenschans
Bankrekening: NL68 KNAB 0255 2484 58
KvK: 52735354

Graag o.v.v. het Kenmerknummer( ID nummer) dat u bij uw Inschrijvingsbevestiging heeft ontvangen en uw naam. Indien u geen Kenmerknummer heeft ontvangen dan o.v.v. de cursus waarvoor u heeft ingeschreven, bijv. “Brons op Ma 19.00 uur “.